Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat

Pannā cepts bekons reti sanāk tik kraukšķīgs kā gribētos. Ir zināms triks, kas to padara daudz garšīgāku bez liekas piepūles.

Kad ikdienā gribas ātri pagatavot ko garšīgu, bekons bieži ir viena no vienkāršākajām izvēlēm. Ilgus gadus arī es to cepu pannā, jo likās – kā gan citādi? Tomēr tieši pannā tas bieži sanāca nevienmērīgi brūns, brīžiem pārāk taukains vai pat piededzis. Nebija ne tā kraukšķīguma, ne tās garšas, ko gaidīju.

Viss mainījās brīdī, kad restorānā ieraudzīju pavisam citu gatavošanas veidu. Tas izskatījās tik vienkārši, bet rezultāts – pārsteidzoši labs. Izmēģināju mājās, un kopš tā brīža pannai vairs neķeros klāt. Bekons izdodas daudz kraukšķīgāks, vienmērīgāk izcepts un ar daudz patīkamāku garšu. Šī metode neprasa nekādas īpašas prasmes, un nepieciešama tikai parasta lieta, kas ir katrā virtuvē.

Kāpēc bekons pannā bieži sanāk slikts

Kad runāju ar kādu pavāru, viņš paskaidroja, kāpēc bekons pannā tik bieži sanāk neveiksmīgs. Daudzi cilvēki to joprojām cep eļļā, bet tieši tā bieži sabojā visu garšu. Eļļa liek taukiem kust pārāk strauji, un pirms gaļa paspēj izcepties, maliņas jau sāk piedegt. Rezultāts parasti ir pazīstams – bekons kļūst vai nu pārāk brūns un trekns, vai arī gumijains un bez vēlamā kraukšķīguma.

Pavārs arī teica, ka pannā bekons saraujas nevienmērīgi, šļakstās pa visu plīti un bieži sanāk tā, ka viens gals piededzis, bet otrs vēl jēls. Tieši tāpēc restorānos šo metodi izmanto reti – ir daudz vienkāršāks un labāks veids, kā panākt vienmērīgu, skaisti kraukšķīgu bekonu.

Par laimi, ir daudz mierīgāks, tīrāks un garšīgāks veids, kā to pagatavot. Pavāri iesaka bekonu gatavot cepeškrāsnī un izmantot tikai vienu pavisam parastu lietu — nelielu ēdamkaroti ūdens. Šis paņēmiens ir ļoti vienkāršs, un bekons katru reizi izdodas sulīgs, kraukšķīgs un ar patīkamu garšu, bez liekām rūpēm un netīras virtuves.

Kāpēc tas strādā?

VIDEO:

Krāsns siltums apkarsē bekonu vienmērīgi. Savukārt ūdens palīdz taukiem izkust lēnāk un neļauj bekonam piedegt. Veidojas viegls tvaiks, kas palīdz bekonam karamellizēties un notur formu.

Lai iegūtu vislabāko rezultātu, pietiek ar dažiem soļiem.

1. Sagatavo plāti
Izklāj cepešpannu ar foliju. Tas pasargā no piedeguma un padara tīrīšanu ļoti vieglu.

2. Neuzkarsē krāsni iepriekš
Plati ar bekonu liec aukstā krāsnī. Lēna uzsilšana palīdz taukiem izkust pareizajā tempā.

3. Pievieno vienu ēdamkaroti ūdens
Tas ir triks, kas padara bekonu kraukšķīgu un garšīgu.

4. Cep 200°C temperatūrā
Bekons gatavs 15–20 minūtēs. Pusceļā apgriez otrādi, lai kraukšķīga būtu abās pusēs.

Kad bekons izņemts no krāsns, tas ir:

Kad bekons izņemts no krāsns, tas ir zeltaini brūns, kraukšķīgs visā garumā un ar patīkamu, tīru garšu, nevis piedegušu aromātu. Tas sanāk daudz mazāk taukains nekā, cepot pannā, un arī virtuve paliek daudz tīrāka, jo nav ne šļakatu, ne piedegušu tauku.

Kāpēc šī metode kļūst populāra

Pavāri stāsta, ka bekona garša vislabāk atklājas tad, kad tas cepas lēni un vienmērīgi. Tieši tāpēc cepeškrāsns daudzos gadījumos ir labāka par pannu. Krāsnī bekons neapdeg, nekļūst gumijains un neizžūst, jo karstums to apsilda no visām pusēm.
Neliela ūdens pievienošana padara procesu vēl vieglāku — tauki kūst mierīgi, veidojas viegls tvaiks, un bekons sanāk sulīgs, bet ārpuse kļūst patīkami kraukšķīga.

Šī metode kļūst populāra tāpēc, ka rezultāts vienmēr ir izdevies. Nav jācīnās ar šļakatām, virtuve paliek tīra, un bekona garša ir daudz pilnīgāka nekā tad, ja to gatavo pannā.

Nobeigums

Ja esi pieradis bekonu cept pannā, pamēģini šo vienkāršo un daudz tīrāko gatavošanas veidu. Cepeškrāsnī bekons izcepas vienmērīgi, kļūst kraukšķīgāks un mazāk taukains, un nav jāuztraucas par šļakatām vai piedegumiem. Metode ir ātra, ērta un neprasa gandrīz nekādu piepūli, tāpēc tā lieliski der ikdienai, īpaši tad, kad virtuvē novērtējam mieru un praktiskus risinājumus.